Landelijke bijenboelavond in Ruinen werd groot succes

Drukte in Ruinen.
Foto: Eigen foto

Ruinen РDe grote landelijke veiling van bijenartikelen in Ruinen op vrijdagavond 25 maart is dit jaar toch een groot succes geworden. Vanwege corona  werd in 2019 de laatste bijenboelavond gehouden.

Het was voor de organisatie van de Ruiner imkersvereniging erg lastig om weer voldoende spullen voor de veiling ingeschreven te krijgen, terwijl er ook vragen waren of men na lange tijd de reis naar Ruinen  weer wilde ondernemen. Gelukkig was dit wel het geval en kwamen de bezoekers uit geheel Noord-Oost-Nederland, zelfs tot uit Noord-Holland aan toe, gasten die meteen maar overnachtten In Hotel Kuik.

In vlot tempo

Alle 100 kavels gingen in vlot tempo van de hand: bijenkast, slingers, honingtapvaten, korven boeken en curiosa. Dat alles onder leiding van de panders Willem Wobben en Roel Broekman, waarna alle spullen na afloop van de veiling meteen konden worden meegenomen.

De afdeling Ruinen van de Nederlandse bijenhouders vereniging kan terugzien op een zeer geslaagde avond waar imkerend Nederland na lange tijd weer eens fysiek met elkaar in contact kon komen.

www.ruinerimkers.nl

Reacties

Cookieinstellingen