Gerard Inberg braadt de beste gehaktbal van de Wijk

Gerard Inberg wint de Gouden pan.
Gerard Inberg wint de Gouden pan.
Foto: Benny Spin
De Wijk – Gerard Inberg mag zich een jaar lang de beste gehaktballenbakker van de Wijk noemen. Tijdens de jaarlijkse gehaktballenwedstrijd kwam de bal van Inberg zaterdag het beste uit de pan volgens de jury.

Elf personen doken de keuken van de Havezate in om de jury een lekkere gehaktbal voor te schotelen. Het gehakt hiervoor werd beschikbaar gesteld door Coop Dunnink. De deelnemers kregen allemaal 500 gram gehakt om daar in een uur tijd vier gehaktballen van te maken. De bezoekers mochten deze proeven.

De smaak van de verschillende gehaktballen bleek te variëren van flauwtjes naar heel pittig. Met name de gehaktbal van William Eefting was gevuld met een overdaad aan rode peper en kon daarom het beste worden weggespoeld met een paar glazen bier. Volgens juryvoorzitter Roel Kuper hoeven er niet heel veel ingrediënten in te zitten. „Gewoon simpel houden”, was ook het geheim van de gehaktbal van Inberg. De Welkoop eigenaar was zelf ook verrast dat zijn gehaktbal als beste werd bekroond. „Ik sta nooit in de keuken.” De winnaar mocht de gouden pan mee naar huis nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen