Gratis compost afte halen in Ruinen en Zuidwolde

Compost.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde/Ruinen – Het is zaterdag 26 maart weer landelijke compostdag. Ook De Wolden doet weer mee en zo kunnen alle inwoners die dag tussen 8.30 en 12.30 uur gratis een halve kuub compost (per huisadres) ophalen bij de composteerinrichting aan de Slagenweg (in de buurt van Slagenweg 15) in Zuidwolde of in Ruinen op het terrein van Van Regteren Groenvoorzieningen, Achterma 22.

Inwoners dienen zich vooraf op te geven om de compost te reserveren. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected]. Geef het eigen thuisadres door en op welke locatie de compost wordt afgehaald. De aanvrager krijgt een bericht terug met een tijdvak waarbinnen die zaterdag 26 maart de compost kunt halen.

Milieupas

Op vertoon van het e-mail en milieupas krijgt de aanvrager de compost mee. Wie ook compost voor de buren mee wil nemen, moet dan wel even hun e-mail en milieupas meenemen. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Om de doorstroom vlot te laten verlopen, wordt er op zaterdagochtend 26 maart tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld op beide wegen. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven.

Reacties

Cookieinstellingen