Mini-offroadrit Antrappers over Meppeler grond en met lotgenoten uit Ruinen

De Wijk – De off the road rit van MC de Antrappers is zondagmorgen in een afgeslankte vorm van start gegaan. De Natuurbeschermingswacht Meppel spande onlangs een rechtszaak tegen de gemeente De Wolden aan omdat de vergunning die De Wolden had verstrekt niet in orde was. Dat was een week eerder in Ruinen ook al het geval.

De vergunning die de Antrappers voor het parcoursdeel hadden dat in de gemeente Meppel liep, was wél in orde. De gemeente Meppel had haarwerk wel goed gedaan, vandaar dat er vanmorgen een mini-offroadrit kon worden gehouden vanuit Rogat over Meppeler grondgebied, waarover de grote ronde normaal ook gaat.

Ook Ruinen uitgenodigd

Vanmorgen konden de leden van de Antrappers de ronde van 15 kilometer rijden, de vereniging uit de Wijk had als blijk van solidariteit ook bestuursleden van MC’80 uit Ruinen uitgenodigd om mee te rijden.

Antrappers voorzitter Arend Klomp baalt van de hele situatie: ‘Er hadden zich al vijfhonderd rijders ingeschreven, maar dat kan niet op dit kleine stukje. Tweederde van het uitgezette parcours gaat normaal gesproken door De Wolden’. Daarom was er zondag alleen maar plaats voor clubleden en ‘lotgenoten’ van MC’80. Iets van vijftig motorrijders verzamelden zich zondagmorgen aan de start in Rogat. Zij konden zich twee uurtjes uitleven op de landerijen. Klomp: ‘We hopen volgend jaar weer een echte rit uit te kunnen zetten, en misschien wel iets eerder in het jaar!’. Beide clubs hebben plannen om de samenwerken te versterken.

Reacties

Cookieinstellingen