Gerrie Moeke neemt als eerste intrek in nieuwe Reestdal Revalidatie

Gerrie Moeke, de eerste cliënt in Reestdal Revalidatie, samen met verzorger Laura Compagner.
Foto:

Meppel – Gerrie Moeke uit Meppel is vandaag als eerste cliënt het nieuwe revalidatiecentrum Reestdal Revalidate van Noorderboog binnengereden. Zij nam, samen met alle andere revalidanten uit Reggersoord, vandaag haar intrek op de tweede etage.

Na het bewonderen van haar kamer neemt ze plaats in de huiskamer, waar ze onder het genot van een kop koffie de ruimte op haar in laat werken. “Het ziet er hier huiselijk uit en ik vind de inrichting mooi”, zegt Moeke. Zij duidt op het mooie bloemstuk op tafel, de kussens in de stoelen en het kleurige schilderij.

Nieuwbouw

Precies twee en een half jaar geleden werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe revalidatiecentrum, dat naast het nieuwe ziekenhuis van Isala staat. Morgen verhuizen de cliënten die nu op de afdeling de Botter in Zonnekamp in Steenwijk revalideren naar de eerste etage van Reestdal Revalidatie.

 

Lees ook:
Revalidatiecentrum naast nieuwe ziekenhuis opgeleverd aan Noorderboog

 

Op de eerste en tweede etage bevinden zich de cliëntkamers. Hier kunnen 64 cliënten terecht. Zij verblijven in Reestdal Revalidatie tijdelijk voor therapie en behandeling voor alle vormen van revalidatie. Het gaat bijvoorbeeld om cliënten die revalideren na een heupfractuur of een beroerte of cliënten die zorg en behandeling nodig hebben in verband met longrevalidatie of de ziekte van Parkinson.

Op de begane grond bevinden zich de spreekkamers van de behandelaren, oefenruimten, het restaurant en de dagrevalidatie voor 24 cliënten.

 

Lees ook:
Noorderboog maakt zich klaar voor verhuizing naar nieuwe onderkome

 

Reacties

Cookieinstellingen