Voorjaarsconcert van Apollo: Er klonk weer muziek in De Wiek

De drie die 65 jaar lid zijn.
Foto: Apollo

De Wijk – Er klonk zaterdag weer muziek in De Wiek. De Koninklijke Muziekvereniging Apollo verzorgde een voorjaarsconcert in Sporthal De Slenken in De Wijk. Een volle zaal met zo’n 125 bezoekers genoot van het concert. Een drietal veteranen werd bovendien gehuldigd voor 65 jaar lidmaatschap.

Voor veel van de blokfluiters, het opstaporkest en het jeugdorkest was het voorjaarsconcert een eerste kennismaking met een écht concert. Vol spanning hadden ze hiernaar uitgekeken. Ze verzorgden samen een prachtig programma. Met het Lied van Europa brachten de jonge blokfluiters een toepasselijk stuk voor deze tijd. Ook speelden ze jingle bells, omdat het kerstconcert door de coronamaatregelen niet kon plaatsvinden: ze hadden dit immers al gerepeteerd en wat in het vat zit verzuurt niet. De jeugdleden speelden ook het zeemanslied Wellerman, dat wereldwijd bekend is op het social media platform TikTok.

Afwisselende bezetting

Het Harmonieorkest speelde met afwisselende bezetting: alleen het hout, alleen het koper en het volledige orkest. Het resulteerde in een verassend programma, met zelfs een première. Er is namelijk een groots Queen-concert in aantocht, en in het kader daarvan is de ‘Symphonic Queen’ gecomponeerd. Het stuk was afgelopen zaterdag voor het eerst te horen. Op 12 mei speelt het Harmonieorkest het Queen-concert in De Meenthe in Steenwijk.

Er was tijdens het concert ook aandacht voor de oorlog in Oekraïne. Het harmonieorkest speelde het volkslied van Oekraïne, om gezamenlijk stil te staan bij de slachtoffers. Componist en arrangeur Ivo Kouwenhoven heeft het arrangement van dit lied gratis beschikbaar gesteld aan muziekverenigingen en de opbrengsten van de rechten komen volledig ten gunste van Giro 555.

Traditioneel werden tijdens het voorjaarsconcert ook de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar waren dat zeven muzikanten: Marcel Drogt (25-jarig jubileum), Jan Bennink, Stefan Bork en Miluska Kockx (40-jarig jubileum). Bijzonder is dat er dit jaar maar liefst drie muzikanten hun 65-jarige jubileum vierden: Berend Boverhof, Pieter Peters en Jan Soer.

 

Reacties

Cookieinstellingen