Actie Wiekers voor Oekraïne is een groot succes

Daar gaan de spullen.
Daar gaan de spullen.
Foto: Benny Spin

De Wijk – De inzamelactie van IKC de Horst voor Oekraïne is een groot succes geworden. De actie is een idee van Debby Vogelzang, een van ouders en kwam met behulp van leerlingen en lokale ondernemers tot stand.  De inzameling begon maandag. De afgelopen week is er veel ingebracht zoals: water, verbandmateriaal , etenswaar, wasmiddel, babyvoeding en luiers.

Donderdagavond werden alle goederen in de bestelbus van Niek Slomp geladen. De Coop-eigenaar bracht dit naar het centrale inzamelpunt van Stichting Small Miracles in Koekange. Vandaar worden de goederen naar de grens met Oekraïne in Hongarije getransporteerd. Het geld van de opgezette statiegeldactie wordt overgeschreven naar de Stichting. Die ervoor zorgt dat er daar terplekke vers voedsel van gekocht kan worden.

En inladen maar.

Hartverwarmend

Vorige week werd al contact gelegd met Jurjen en Ruth Knot die in Hongarije wonen, nabij de grens met Oekraïne. Zij runnen daar een kindertehuis, en helpen ook vluchtelingen bij de grens en de dorpen in de buurt. Ze delen de levensmiddelen uit aan de mensen die het nodig hebben

Debbie: „Het was hartverwarmend. De kinderen zijn ontzettend druk geweest met spullen en geld inzamelen. En ook de steun van vele lokale ondernemers die geld en materiaal sponsoren, zodat er boodschappen ingeslagen konden worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen