Viering zonnewende in Theaterkuil Falieberg

Foto: rosmary Foter CC BY

Zaterdag wordt net als ieder jaar de midzomeravond gevierd in de Theaterkuil.

Verhalen en poëzie en muziek staan in het teken van de zonnewende: als de zon zijn hoogste punt van het jaar heeft bereikt en de langste dag plaats vindt. Vroeger een stond de zonnewende symbook voor vruchtbaarheid en verwachtingen. Van oudsher wordt de zonnewende op veel plekken in Europa gevierd. In Scandinavië is het een feest waarbij jong en oud naar buiten trekt en zich verzamelt rond een groot vuur om er naar verhalen en muziek te luisteren. Ook van historische bouwwerken als Stonehenge wordt aangenomen dat daar het rituele feest van de zonnewende werd gevierd.

8980496138_a8f029855c_c

Ook in de theaterkuil een sfeervolle viering van de zonnewende met verhalen van Jan Veenstra, poëzie van Ria Westerhuis en muziek van Jetfarm uit IJhorst.

De voorstelling begint zaterdag om 20.30 uur. De toegang is gratis, maar om de kosten te dekken wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Bezoekers kunnen op de parkeerplaats van camping de Entekoele parkereren. Vanaf de Entekoele geven routepijlen de richting aan naar de Theaterkuil. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Tonckenshuis.

rosmary  Foter  CC BY

Reacties