Welke Wieker braadt de lekkerste bal gehakt?

Gehaktballen.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

De Wijk – Wie maakt de beste gehaktbal, en mag zich een jaar lang de ‘beste ballenbakker’ van De Wijk noemen?  Op zaterdag  26 maart zal dat duidelijk worden  tijdens de gehaktballenwedstrijd in de Havezate. Elke Wieker mag dan zijn ‘culinaire kwaliteiten’ vertonen. En strijden om de ‘gouden braadpan’.

Ben je een expert in het maken van een lekkere gehaktbal, roemen je familie en vrienden jou om je overheerlijke gehaktballen of vindt je zelf dat jouw gehaktbal misschien wel de lekkerste gehaktbal is. Dan daagt de organisatie jou uit om aan de Wieker gehaktballenwedstrijd mee te doen. Het mag een Oer Hollandse gehaktbal zijn of een multiculturele exotische gehaktbal. Een deskundige jury zal alle ‘ballen’ keuren.

Een uur de tijd

Alle deelnemers krijgen  500 gram gehakt uit de slagerij van Coop Dunnink. En hebben vervolgens een uur de tijd om daar vier gehaktballen van te braden. Uiteraard zijn het vaak de  ingrediënten die  de smaak bepalen.  Voor de een is dat eieren, paneermeel en wat kruiden. Een ander houdt er geheim (familie) recept op na. De koks mogen dit zelf meenemen. Pannen zijn aanwezig, maar wie het liefst zijn eigen braadpan gebruikt mag deze ook meenemen.  In 2019 werd de gehaktballenwedstrijd voor de laatste keer georganiseerd. Maria Shűtzenhofer van café de Wiekslag was toen de winnaar.

De gehaktballenwedstrijd begint om 16.00 uur.  Publiek is van harte welkom om te komen kijken en uiteraard te proeven (gratis entree) of  om te genieten van leuke ‘gouwe ouwe’ muziek verzorgd door DJ Bens. Er kunnen maximaal 24 personen mee doen. Dus opgave is een vereiste. Dit kan via [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen