Politiek slotdebat in Zuidwolde en campagne-offensief op zaterdag

Debat in Ruinen.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De zeven politieke partijen die in de gemeente De Wolden meedoen aan de verkiezingen van woensdag 16 maart, zijn met hun campagne in de beslissende week aangekomen. Donderdagavond vindt in het gemeentehuis het laatste debat plaats tussen de lijsttrekkers en zaterdag gaan alle partijen massaal de dorpen in om stemmen te trekken.

De daadwerkelijke verkiezingsdag is woensdag 16 maart, maar er kan ook al op maandag en dinsdag worden gestemd. Het debat is in feite het tweede echte debat in De Wolden zelf. Vorige week donderdag was er eentje in dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen, de maandag daarvoor waren de lijsttrekkers in Assen bij RTV Drenthe. Dat werd echter een kippenhokdebat waar volgens volgers en luisteraars  nauwelijks een touw aan vast te knopen was.

Marc Veeningen

In het gemeentehuis begint vanavond om 19.30 uur het slotdebat, in samenwerking met DNO Media (het aloude StreekTV). Het debat staat onder leiding van Marc Veeningen, hoofdredacteur van SBS’s Hart van Nederland. Iemand met kennis van zaken en vooral ook kennis van de regio: hij komt oorspronkelijk uit de Wijk en begon zijn journalistieke loopbaan bij Boom Pers in Meppel.

De zeven parttijen gaan in debat over thema’s als wonen, energie en landbouw. Liefhebbers zijn van harte welkom om het debat live bij te wonen, maar het is ook mogelijk om in te schakelen op DNO Media of de livestream van de gemeente zelf op http://dewolden.raadsinformatie.nl

Campagnedag

Op zaterdag mobiliseren de zeven partijen hun hele achterban om nog even flink op de trom te slaan en inwoners te overtuigen van hun standpunten. Zo gaat Gemeentebelangen weer met een bus door de gemeente. ‘We stoppen niet alleen  in de grote dorpen, maar we bellen ook even aan bij een aantal inwoners die de afgelopen periode voor ons van betekenis zijn geweest en bij de mensen die belangeloos meegewerkt hebben aan ons eigen GB-magazine’, laat GB weten.

Reacties

Cookieinstellingen