Rabobank helpt met zonnepanelen op het dak, ook in De Wolden

Zonnepanelen bij ZKC'19.
Zonnepanelen bij ZKC'19.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Leden van Rabobank mogen stemmen De coöperatieve Rabobank gaat maatschappelijke gebouwen, zoals bijvoorbeeld scholen, theaters, bibliotheken en buurthuizen, financieel helpen om zonnepanelen op het dak te leggen.

In Groningen en Drenthe hebben 36 maatschappelijke gebouwen zich aangemeld om kans te maken op 50% korting op de installatie en aanschaf van zonnepanelen. In deze regio gaat het om onder meer museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold. Dorpshuis De Havezate in de Wijk,  dorpshuis Bastogne in Ansen, klootschietvereniging EDKV Fort, tennisclub Suthwalda in Zuidwolde en Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord.

Rabobankleden kunnen tot en met 31 maart bepalen welk gebouw nieuwe zonnepanelen op het dak krijgt. Rabobank wil een bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving en het versnellen van de energietransitie. Daarom investeert de bank een deel van het coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, in het verduurzamen van maatschappelijke gebouwen. Voor het maatschappelijk gebouw met de meeste stemmen betaalt Rabobank de helft van de aanschaf- en installatiekosten. „Zo zorgen we samen voor een groenere omgeving en een lagere energierekening voor verenigingen en stichtingen.”

www.rabo-zonnepanelen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen