Groene lintje gaat naar Joni Santing en Lucia Meyling

Joni Santing en Lucia Meyling.
Joni Santing en Lucia Meyling.
Foto: GroenLinks

Ruinerwold – Tijdens een bedrijfsbezoek van GroenLinks De Wolden aan biologisch dynamisch landbouwbedrijf Santing Meyling op woensdag 2 maart, zijn  beide eigenaars verrast met een groen lintje.

GroenLinks De Wolden reikt jaarlijks een groen lintje uit aan personen of bedrijven die zich op het gebied van duurzaamheid en groen onderscheiden. Joni Santing en Lucia Meyling zijn al zo’n 30 jaar biologisch aan het werk in hun gemengd landbouwbedrijf (akkerbouw, veeteelt en groente- en fruitteelt) in Ruinerwold. Sinds 2014 kregen zij van Demeter erkenning voor een biologisch dynamische bedrijfsvoering. „Prachtig om deze pioniers, die al jaren natuurinclusief werken, binnen onze gemeentegrenzen te hebben en dus hoog tijd voor een groene onderscheiding”, vond GroenLinks.

De GroenLinks-delegatie heeft aansluitend nog een interessante rondleiding over het bedrijf gehad. Op woensdagochtend en vrijdagmiddag bestaat de mogelijkheid om heerlijke verse producten te kopen in de goed gesorteerde boerderijwinkel aan de Wolddijk 10.

Reacties

Cookieinstellingen