Laseractie op de Postweg bij IKC De Horst in de Wijk

Laseractie.
Laseractie.
Foto: Eigen foto

De Wijk – De actiegroep Kind Veilig De Wijk heeft donderdagmorgen een laseractie gehouden op de Postweg bij IKC De Horst. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, de wijkagent, wijkbeheerder en een aantal leerlingen van groep 8 werd de snelheid van automobilisten gecontroleerd.

Op deze 30 km weg wordt volgens de actiegroep toch te hard gereden. Er zijn twee automobilisten aangesproken door de leerlingen op hun rijgedrag. Peter Janssen, een van de initiatiefnemers van deze actie denkt niet dat het een goede afspiegeling is van de werkelijkheid. „Vanwege het prachtige weer kwamen er meer ouders en kinderen op de fiets naar school.”

Positieve reacties

RTV Drenthe was ook van de partij om de laseractie in beeld te brengen. Dit wordt vanavond om 18.00 uur uitgezonden op tv, of anders morgen om hetzelfde tijdstip. Janssen: „We hebben veel positieve reacties ontvangen, en blijven doorgaan met onze acties.”

Begin dit jaar werd de facebookgroep Kind Veilig De Wijk al in het leven geroepen. Ook zijn veiligheidsborden in het dorp geplaatst om de snelheid in de straten naar beneden te halen. „Met deze groep willen wij de aandacht vragen van de mensen om meer aan onze kinderen te denken en de snelheid in de straten naar beneden te halen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen