Huishoudelijke hulp van De Schakel ook in deze regio

Foto:

Zuidwolde –  Met trots breidt De Schakel Huishoudelijke Hulp uit naar de gemeenten Meppel, Hoogeveen, De Wolden en Staphorst. Vanaf 1 maart heeft De Schakel contracten met deze vier gemeenten om ook hier hulp in de huishouding te leveren vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

„We zijn ontzettend blij dat de gemeenten ons dit gegund hebben, we zijn al een tijd een begrip in Zuidoost Friesland, maar we hebben onze vestiging in Hoogeveen. Het is dan ook heel fijn dat we nu hier actief mogen zijn”, aldus Evelyn Noordzij, Algemeen Manager bij De Schakel Huishoudelijke Hulp. „De naam van de organisatie zegt eigenlijk alles al: wij zijn de schakel tussen cliënt, huishoudelijke hulp en natuurlijk de gemeente. Wij helpen een handje voor een schoon en leefbaar (t)huis en zetten daarbij de cliënt voorop.”

De Schakel gaat echter verder dan het leveren van huishoudelijke hulp. Regelmatig organiseren ze activiteiten voor haar cliënten, waar vrijwillig aan deelgenomen kan worden. „Wij doen dit, omdat we merken dat een groot deel van de cliënten behoefte heeft aan contact met anderen, maar helaas niet meer een groot sociaal netwerk hebben. Ook hier willen we graag een schakel in zijn”, zegt Noordzij. Wanneer een cliënt hulp toegewezen krijgt van de gemeente, staat men vrij een eigen zorgaanbieder te kiezen.

Reacties

Cookieinstellingen