Crowdfunding levert 10 mille op voor groene hart in Zuidwolde

En ook ene cheque van Veldsink.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Buurt- en speeltuinvereniging het Groene Hart zag het voor zich. Een speeltuin en ontmoetingsplek in het kloppende hart van Zuidwolde. Een plek waar mensen van alle leeftijden elkaar ontmoeten, samen spelen en sporten en ruimte is voor kleinschalige activiteiten en evenementen. Zoals een gezellige vrijmarkt op Koningsdag. Veldsink Advies Zuidwolde hielp de vereniging met een crowdfundingsactie via Samen voor de buurt. Binnen vijf weken haalden ze samen bijna € 10.000 op. Ruim voldoende om het project te realiseren.

„Een plek in het Groene Hart van Zuidwolde voor jong en oud. Compleet met bankjes, een picknickweide en een groot sport- en spelgebied waar iedereen samen kan sporten en spelen. Dit was de droom van buurt- en speeltuinvereniging het Groene Hart. En het werd ook onze droom. Het hart van de buurt krijgt een totale make-over. En ook het nabijgelegen schoolplein wordt aangepakt. Geweldig om aan zo’n tastbaar en in het oog springend project bij te mogen dragen”, laat Marjon Veldsink weten.

Direct in gesprek

„We hebben de vereniging vorig jaar als klant mogen verwelkomen. En zijn toen direct in gesprek gegaan over de mogelijkheden van een crowdfundingsactie. Dat hebben we in december-januari dus gedaan. Het was een zeer succesvolle actie. Makkelijk was het niet. Door corona en de lockdown moesten we andere wegen zoeken om donateurs te werven. We schreven ondernemers aan, plaatsten berichten op social media en benaderden de lokale kranten. We zijn heel trots dat het ons toch gelukt is binnen vijf weken bijna € 10.000 op te halen voor dit mooie project.”

Het voetbalveldje ligt er inmiddels al, en over een paar weken start de aanleg van het klimparcours met glijbaan en kabelbaan.

Reacties

Cookieinstellingen