Isala wacht nog met versoepelen van coronamaatregelen: ‘Willen een veilige plek zijn voor patiënten’

Het Isala-ziekenhuis in Meppel.
Het Isala-ziekenhuis in Meppel.
Foto:

Meppel – Het coronatoegangsbewijs is niet meer nodig. De normale openingstijden gelden weer. En anderhalve meter afstand houden is niet meer nodig. Vanaf vandaag gaan er verdere versoepelingen in. Maar bij Isala nog niet.

Isala, met ziekenhuizen in Meppel en Zwolle, vraagt iedereen om een mondkapje te blijven dragen in het ziekenhuis. Daarnaast blijft daar de anderhalve meter gelden en vragen het ziekenhuis iedereen zo veel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Ook bezoektijden en –regels wijzigen nog niet.

“De reden waarom wij nog niet versoepelen is omdat Isala een veilige plek wil zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Bovendien is het aantal besmettingen nog steeds erg hoog”, geeft Isala als reden aan. “Door nog even te wachten met mogelijke versoepelingen, kunnen wij beter inschatten wat voor effect het versoepelen van de coronamaatregelen in Nederland gaan hebben.”

Isala versoepelt tot zeker 15 maart nog niet. Ook andere ziekenhuizen in de regio versoepelen nog niet met de coronamaatregelen.

Versoepelingen

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 geldt de verplichte afstand van 1,5 meter niet meer. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het verder openen van Nederland. Ook vervallen de meeste andere coronaregels die nu nog gelden. Het coronatoegangsbewijs is niet meer nodig in bijvoorbeeld de horeca, bioscopen en musea. Daarnaast gelden de normale openingstijden weer en is een vaste zitplaats niet meer verplicht.

Mondkapjes zijn nog wel verplicht in het openbaar vervoer, op de stations, de luchthavens en in het vliegtuig. Bijeenkomsten binnen met meer dan 500 mensen zonder vaste zitplaats, zoals de nachthoreca en festivals, zijn weer mogelijk. Daarvoor geldt wel: Testen voor toegang. Ook blijft het advies om de helft van de tijd thuis te werken gelden.

Op 15 maart beoordeelt het kabinet onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen