Briëtt van Lingen-Westenbrink opent zaterdag haar eigen kapsalon in Ruinerwold

Briëtt in haar salon.
Foto: Artizzl media

Ruinerwold – Aan de Dokter Larijweg 87, gaat zaterdag de nieuwe kapsalon van Briëtt Van Lingen-Westenbrink open. De 28-jarige kapster ziet een droom in vervulling gaan met haar eigen bedrijf. De salon is gevestigd in een klein gebouw op het terrein waar de familie al meerdere bedrijven heeft.

De familie Westenbrink heeft er bedrijven gevestigd als InOutHout, Oliebol4U en FlowerPower, terwijl achter op het erf een oude mestsilo wordt omgebouwd tot recreatieverblijf. Ricardo van Lingen, de man van Briëtt, heeft haar flink geholpen bij de totstandkoming van de salon, vader Nico bouwde deze zelfs.

Koperen jubileum

Briëtt zit al 12,5 jaar in het vak en opent haar zaak dus tegelijk met haar koperen jubileum. „Toen ik 15 was, heb ik een snuffelstage gelopen, daarna heb ik de kappersopleiding op Landstede gedaan en bij verschillende salons gewerkt. Het is echt mijn passie geworden, ik vind het leuk om mensen blij te maken, dat ze er weer netjes bij lopen. Bovendien vind ik het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om naar de kapper te gaan, daarom hou ik de prijzen betaalbaar. Wij hebben drie kinderen. Als ik elke zes weken naar de kapper zou willen, wordt dat aardig prijzig.”

Kapsalon De Perenhoeve gaat zaterdag open en is de hele dag geopend voor belangstellenden. Om 13.00 uur is er een champagnemoment, uiteraard zijn er oliebollen en is de winkel van Ginette ook open.

Reacties

Cookieinstellingen