Circulair Tiny House bouwen tijdens open dagen Bouwmensen in Ruinen

Bouwwedstrijd.
Foto: Pixabay

Ruinen – Hét regionale centrum voor opleidingen en scholing in de bouw, Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel (DNWO), organiseert haar jaarlijkse timmerwedstrijd voor VMBO-leerlingen op 2 en 3 maart. De wedstrijd valt samen met de open dagen van het opleidingscentrum.

Bouwmensen DNWO zorgt ervoor dat er voldoende jongeren worden opgeleid tot toekomstbestendige, vakbekwame timmerlieden. Bouwmensen biedt BBL-trajecten aan wat betekent dat de leerling één dag in de week naar school gaat en vier dagen werkt bij één van de ruim 100 aangesloten erkende leerbedrijven om het vak in de praktijk te leren.

Eigen leerbedrijven

Wat de wedstrijd zo speciaal maakt, is dat de gebruikte materialen voor de opdracht bij de eigen leerbedrijven (aannemers) vandaan komen. „Hoe mooi is het dat deze materialen niet in de afvalstroom terecht komt maar wordt hergebruikt bij het bouwen van de tiny houses. Studenten van diverse VMBO scholen hebben hiervoor een ontwerp en plan van aanpak gemaakt. Op deze manier leren de studenten anders te kijken naar bouwmaterialen en grondstoffen en denken wij door dergelijke initiatieven de nieuwe generatie bouwmedewerker op te leiden voor de toekomst”, aldus de mensen van Bouwmensen DNWO.

Tijdens de open dagen kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen. Dat is op woensdag 2 en donderdag 3 maart van 13.00 tot 20.00 uur (open dag en wedstrijddag). Om 20.00 uur is dan de prijsuitreiking. Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel is gevestigd aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen. Info: www.bouwmensen-dnwo.nl

Reacties

Cookieinstellingen