Minister steunt verdubbeling E233

Foto:

Zuidwolde – Goed nieuws voor al die mensen die graag gebruik maken van de Scandinaviëroute over de A37 naar de Duitse grens. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat onderschrijft het belang van de verdubbeling van de hele E233 van Hoogeveen tot Cloppenburg. Dat schrijft hij in een brief aan de ondernemersorganisaties in Zuidoost-Drenthe.

De minister gaat bij zijn Duitse collega Wissing in Berlijn ook navraag doen naar de stand van zaken rond de verdubbeling tussen Meppen en Cloppenburg. “En daar zijn we heel blij mee,” zegt Herman Idema van Ondernemend Emmen, namens de ondernemersorganisaties aan Nederlandse zijde. “Want snelle realisatie is van groot belang en steun vanuit de Nederlandse regering helpt daarbij.”

Gevaarlijke tweebaansweg

De ondernemersorganisaties in Zuidoost Drenthe hebben minister Harbers onlangs gevraagd om zich in te spannen voor de verdubbeling van de E233 (A37) aan Duitse zijde. De huidige drukke en gevaarlijke tweebaansweg is van groot belang voor de economische ontwikkeling van de hele grensoverschrijdende regio tussen Zwolle en Cloppenburg, stellen de ondernemersorganisaties richting de minister. Ze steken hiermee hun Duitse collega’s in het Emsland en de Landkreis Cloppenburg een hart onder de riem. Zij beijveren zich al jaren voor een verdubbeling die maar niet opschiet.

Bron en beeld: Ondernemend Emmen.

Reacties

Cookieinstellingen