Weggeefwinkel Noppes is verhuisd naar De Poort in Ruinen

De mensen van Noppes.
De mensen van Noppes.
Foto: Annemiek Echten

Ruinen – Weggeefwinkel Noppes heeft 14 februari de deuren van de nieuwe locatie in Buitencentrum De Poort aan de Kloosterstraat in Ruinen geopend. Het initiatief van inwoners uit gemeente De Wolden en Welzijn De Wolden is twee jaar geleden gestart in een winkelpand aan de Brink in Ruinen. Dit pand was niet langer beschikbaar. Op de nieuwe locatie wil Noppes ook activiteiten als workshops gaan organiseren.

Berber Jansen, opbouwwerker bij Welzijn De Wolden: “In de afgelopen twee jaar is gebleken dat Noppes van grote toegevoegde waarde is in de gemeente. Nu de coronamaatregelen ons niet meer beperken kunnen we het concept van Noppes verder ontwikkelen. We starten met workshops en activiteiten, georganiseerd door en voor inwoners van De Wolden. Dus heb je een leuk idee dat past bij de uitgangspunten van Noppes namelijk, gelijkwaardigheid, ontwikkeling, ontmoeting en duurzaamheid, dan horen we het graag. We zijn heel benieuwd wat voor talent en kennis er aanwezig is binnen onze gemeente.’’

Voor iedereen

Noppes is een plek voor en door inwoners van de Wolden. Inwoners kunnen hier kleding brengen en ook ophalen. Daarnaast is het een plek voor inwoners die we begeleiden naar werk, vrijwilligerswerk of dagbesteding. ‘’De weggeefwinkel is er dus voor iedereen’’, zo legt Berber Jansen uit. ‘’We hebben bewust niet gekozen voor een specifieke doelgroep. Duurzaamheid is in deze tijd belangrijk voor veel mensen en je hoeft daarom ook niet te laten zien wat voor inkomen je hebt. We hebben wel een paar spelregels, om ervoor te zorgen dat er voor iedereen genoeg is.’’

Samen met de vrijwilligers is de nieuwe winkel klaargemaakt voor de opening. ‘’Onze buren van Bouwmensen hebben met materialen uit onze oude locatie nieuwe kasten gemaakt. In het kader van duurzaamheid vonden we dat heel belangrijk.’’.

Belangstellenden kunnen bij Noppes terecht op maandag van 10:00-12:00 op woensdag van 14:00-16:00 en op donderdag van 10:00-12:00. Iedereen is van harte welkom.

Reacties

Cookieinstellingen