Noorderboog maakt zich klaar voor verhuizing naar nieuwe onderkomen

Reestdal Revalidatie bereidt zich voor op ingebruikname.
Foto:

Meppel – Reestdal Revalidatie bereidt zich voor op de ingebruikname van het nieuwe revalidatiecentrum van Noorderboog. Op 14 en 15 maart verhuizen de cliënten die nu revalideren in Reggersoord in Meppel en Zonnekamp in Steenwijk naar de nieuwe locatie, naast het nieuwe ziekenhuis van Isala.

Voordat Noorderboog moet er echter nog veel gebeuren. Dagelijks is het een komen en gaan van leveranciers, werklieden en medewerkers van Noorderboog. Nu worden de restpunten uit de bouw afgerond en worden inkopen afgeleverd. Het gebouw wordt ingericht, aangekleed en medewerkers leren het gebouw kennen door training en scholing.

Proefdraaien

In het begin van deze maand mochten medewerkers van Noorderboog al een dag proefdraaien in het nieuwe gebouw. Ze bekeken of er nog ergens bijgestuurd moest worden. Alles is erop gericht dat de cliënt straks de behandeling krijgt, die hij nodig heeft.

“Ondanks dat er nog veel moet gebeuren, lopen we goed op schema. Het wordt een prachtig gebouw en iedereen heeft veel zin om straks in het nieuwe revalidatiecentrum aan de slag te gaan”, vertelt manager Madelon Baan.

Smartphone

Ook kregen de medewerkers uitleg over de slimme zorgtechnologie die in het gebouw aanwezig is. De medewerkers in Reestdal Revalidatie – zoals het gebouw van Noorderboog heet – dragen straks een smartphone bij zich. Hierop komen de meldingen van de cliënten binnen. Via de smartphone kan de zorgmedewerker communiceren met de cliënt.

 

Lees ook:
Revalidatiecentrum naast nieuwe ziekenhuis opgeleverd aan Noorderboog

 

De zorg kan een melding binnen krijgen van een cliënt die de alarmering doet, waarbij ook een locatie-aanduiding binnenkomt. Hierdoor ziet de zorgmedewerker snel waar iemand zich bevindt. Cliënten van Noorderboog krijgen binnen het nieuwe gebouw volledige bewegingsvrijheid.

Bij elk bed hangt een tablet aan de muur. Met de tablet kan de cliënt een spreekluisterverbinding met de zorg tot stand brengen. De zorg hoeft bij alarmering niet eerst lange afstanden over de gang te lopen maar kan via de smartphone kijken wat er aan de hand is en contact leggen met de cliënt en zo nodig actie ondernemen. Ook kan de cliënt via de tablet tv kijken, internetten of een instructiefilmpje bekijken.

Isala verhuist volgens planning op 19 maart naar het nieuwe ziekenhuis.

Reacties

Cookieinstellingen