Iris Bouwers is kandidaat-wethouder CDA De Wolden

Iris Bouwers.
Foto: Dirk Hol

Zuidwolde – De 28-jarige Iris Bouwers uit Zuidwolde is door het CDA in De Wolden naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. Ze runt samen met haar ouders een gemengd landbouwbedrijf in Zuidwolde.

Het CDA heeft ooit een periode in het college van B en W gezeten in de persoon van Henk Lammers. Nu wordt dat gevormd door Gemeentebelangen  en de VVD. Op 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het CDA neemt haar verantwoordelijkheid en gaat na de verkiezingen graag in gesprek met andere partijen om te komen tot constructieve samenwerking bij het vormen van het toekomstig college van B en W. Daarom presenteert het CDA trots de nummer 10 van de lijst, Iris Bouwers, als kandidaat-wethouder.

Uitdagingen

Iris Bouwers werkt momenteel ook als vertegenwoordiger van LTO Nederland in Brussel en heeft de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan in bestuur en politiek. „Ik zie er ontzettend naar uit aan de slag te gaan voor CDA De Wolden. Mijn toekomst en mijn hart liggen in De Wolden, aangezien ik sowieso terugkeer naar ons bedrijf. Het verkiezingsprogramma van CDA De Wolden spreekt me zeer aan, zeker op het gebied van de uitdagingen van mijn generatie, zoals wonen en duurzaamheid,” aldus Bouwers.

De inwoonster van Zuidwolde is nu tien jaar lid van het CDA en heeft een breed netwerk in de partij. Ervaring in de lokale politiek heeft Bouwers opgedaan in de gemeente Dronten, waar ze tijdens haar studie van 2014-2018 actief was als raadslid. Daarnaast liep ze stage bij de CDA-fractie in de Tweede Kamer en is ze lokaal actief voor de Rabobank.

Lijsttrekker Karin Brouwer is blij met de kandidaat. „We waarderen het ontzettend dat Iris de internationale wereld waarin zij nu actief is, wil verruilen voor onze gemeente om zich in te zetten voor de inwoners van De Wolden. Wij zijn ervan overtuigd dat zij haar opgebouwde ervaring kan inzetten ten gunste van onze inwoners in de rol van wethouder. We zien in haar ook een belangrijke bruggenbouwer met toekomstige generaties.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen