Meerdere nachtclubs doen niet mee aan protestactie

Foto:

Meppel – Meerdere nachtclubs doen toch niet mee aan de landelijke protestactie De Nacht staat op, nu gemeenten dreigen met dwangsommen. In Groningen hebben de gelegenheden EM2, Paradigm, Palace en Ocean 41 zich afgemeld uit angst voor een boete van 15.000 euro, zo meldt ‘nachtburgemeester’ en Groningse actiecoördinator Merlijn Poolman vrijdag.

Eerder liet Jeffrey Mol van Club Limbo in Emmen al weten niet mee te zullen doen.

In Zwolle hebben feestcafés en nachtclubs zich ook teruggetrokken. Dat gebeurde nadat de veiligheidsregio IJsselland had gewaarschuwd dat er gehandhaafd zou worden en dat overtredingen ook vastgelegd zouden worden voor “bestuurlijke maatregelen achteraf”, oftewel een boete.

Bij de actie is het de bedoeling dat de nachthoreca in meerdere steden vanavond de deuren openhoudt na de tot nu toe toegestane tijd van 22.00 uur. De initiatiefnemers zijn het zat dat bij de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen niet aan het nachtleven wordt gedacht.

Zaken die niet meer meedoen verklaren dat er inmiddels perspectief is dankzij de versoepelingen die er volgende week aankomen. Het kabinet gaat naar verwachting volgende week de sluitingstijden in bijvoorbeeld de horeca verruimen tot uiterlijk 01.00 uur. Er zijn bij actievoerende ondernemers twijfels of dat zin heeft.

 

Bron: NieuwsNL/ANP. Foto: Pixabay.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen