De Wolden krijgt een politieke podcast voor jonge kiezers

Verkiezingen.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – In de podcast Politieke Tour De Wolden wordt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen met lijsttrekkers van de 7 politieke partijen uit de gemeente De Wolden dieper ingegaan op hun verkiezingsprogramma. De podcast is gemaakt voor de jonge kiezers om hen op een laagdrempelige manier te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen en hen te motiveren naar de stembus te gaan op 16 maart 2022.

Gedurende 7 afleveringen worden de politieke carrières van de lijsttrekkers besproken, hun motivatie en aan de hand van een gekozen thema proberen zij jongeren uit De Wolden bij te praten om hen te helpen een weloverwogen keuze te maken in het stemhokje. De eerste aflevering wordt gepubliceerd op 8 februari 2022 op Spotify. Elke week komen twee afleveringen online en in de laatste aflevering is burgemeester Inge Nieuwenhuizen te gast.

De podcast is een van de middelen die de gemeente De Wolden deze verkiezingsperiode inzet om de opkomst voor het stemmen te bevorderen. Op 25 februari wordt de stemhulp gelanceerd en op 2 maart valt bij elke inwoner van De Wolden de verkiezingskrant op de deurmat.

Reacties

Cookieinstellingen