Bijzondere onderneming Het Ambacht in Ruinerwold gaat maandag open

Nick en Rosa.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – Na de maandenlange verbouwing is het dan eindelijk zo ver, Het Ambacht Ruinerwold mag open. Eind augustus 2021 zijn Nick en Rosa ingetrokken in het voormalige warenhuis Visscher aan Dijkhuizen 42.

„In december zijn we gestart met de dagbesteding om samen met de deelnemers toe te werken naar de opening van de verswinkel, brasserie en bierbrouwerij. Na het harde werken van de deelnemers kunnen wij met blijdschap zeggen dat maandag 7 februari de deuren openen”, laten Nick van den Pol en Rosa van Vliet weten. „We zijn ontzettend blij en dankbaar voor de hulp die we gekregen hebben van vrienden, buren, dorpsgenoten en familie. Zonder deze hulp het afgelopen half jaar hadden we het mooie eindresultaat niet bereikt.”

Het boerenverhaal

De twee jonge ondernemers kunnen niet wachten om het boerenverhaal te vertellen en hun  producten te presenteren. „In de verswinkel verkopen wij onder andere kaas van familie Schoonvelde, eigen bereide noten, zuivel van Woldzuivel, rundvlees van onze koeien en Black Angus vlees van de familie Nijstad uit Echten, vlees van pluimveeboerderij Laarman en varkensvlees van Friberne.”

De bierketels staan inmiddels aan, dus binnenkort kunnen ze hun eigen, op locatie gebrouwen bier aanbieden. „Daarnaast bieden wij allerlei streekproducten aan en maken wij cadeaupakketten.”

De bakkerij in Het Ambacht wordt samen met Bakkerij Strampel opgezet. De kok van Het Ambacht, Johan de Leeuw, bereidt samen met de deelnemers de gerechten in de brasserie voor de klanten. Op 7 februari is iedereen welkom om koffie te drinken en taart te eten, in het voorjaar staat een groots openingsfeest gepland, als dat mag van de regering.

Lees ook Verswinkel Het Ambacht vestigt zich in Ruinerwold

Reacties

Cookieinstellingen