Drents Panel zoekt nieuwe leden, met nadruk ook uit De Wolden

Foto:

Zuidwolde – Ruim 20.000 willekeurig gekozen inwoners van de gemeenten Emmen, Hoogeveen, De Wolden en Aa & Hunze hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het Drents Panel, het online burgerpanel in de provincie Drenthe. Hoe kijken de inwoners van Drenthe aan tegen het wonen, werken en leven in Drenthe? En welke impact heeft de coronapandemie op de Drentse samenleving?

Het Drents Panel is een wezenlijke manier om de mening van de inwoners van Drenthe te laten horen aan politici en beleidsmakers.  Momenteel bestaat het panel uit ruim 4.000 deelnemers uit de gehele provincie. Om een beter beeld te krijgen van wat speelt onder de inwoners van Drenthe, breidt het panel verder uit.

Wat is het Drents panel?

Het Drents Panel is een online inwonerspanel met mensen uit de hele provincie. Het Panel is representatief voor de Drentse bevolking van 18 jaar en ouder en is daarmee een uniek onderzoeksinstrument in Drenthe. Deelnemers worden meerdere keren per jaar gevraagd naar hun mening over actuele onderwerpen die impact hebben op de Drents samenleving. Het Drents Panel is een initiatief van het Drents Parlement en kenniscentrum Trendbureau Drenthe.

Het Drents Panel breidt uit en zoekt nieuwe panelleden. Omdat het panel een dwarsdoorsnede is van de Drentse bevolking, kunnen mensen zich niet zelf aanmelden. Iedereen die een brief heeft ontvangen, is van harte uitgenodigd om lid te worden van het Drents Panel. Op deze manier wordt de stem van inwoners meegenomen in het maken en aanscherpen van provinciaal en gemeentelijk beleid. Uiteraard waarborgen wij de privacy van alle deelnemers volgens de AVG-wetgeving. Aanmelden kan via www.drentspanel.nl.

De mening van inwoners

Het Drents Parlement en Trendbureau Drenthe hopen het panel uit te breiden naar zo’n 9.000 leden. Met deelname van veel inwoners wordt de stem van de Drenten nog beter gehoord. Met de resultaten krijgen de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten snel betrouwbare informatie over actuele en maatschappelijke onderwerpen. En daarmee kunnen ze nieuwe plannen maken en bestaande verbeteren.

Inwoners die geen uitnodiging voor deelname hebben ontvangen, kunnen alsnog op de hoogte blijven van de resultaten. Zij kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het Drents Panel. Meer over het Drents Panel via deze link:.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen