Harry en Annie Vos uit Zuidwolde zijn 60 jaar getrouwd

Harry en Annie Vos.
Harry en Annie Vos.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Harry Vos en Annie Lautenbach leerden elkaar meer dan 63 jaar geleden kennen op de Voorstreek in Nieuw-Amsterdam. Een plek waar destijds slechts één cafetaria was, maar waar de jongens en meisjes langs elkaar heen flaneerden, op zoek naar een liefje. Harry uit Erica vroeg Annie, de liefde ging nooit meer over

Ze wonen sinds 1979 in Zuidwolde, eerst aan de Wetsteen, maar toen traplopen wat lastig werd, verhuisden ze naar de Zantingehof. Dat is nu twee jaar geleden en ofschoon met name Harry het eerst moeilijk vond, hebben ze er nu zeker geen spijt van. Door corona is er een stuk minder te beleven, maar vervelen doen ze zich zeker niet. Harry heeft nu een scootmobiel en Annie rijdt nog steeds auto, al is dat door corona een stuk minder nu.

Pluimveesector

Het echtpaar woonde na hun trouwen in Erica, maar verkaste daarna heel wat keren vanwege het werk van Harry (in de pluimveesector). Ze kregen drie kinderen, een rits kleinkinderen en hebben nu ook al enkele achterkleinkinderen. Woensdagmorgen kwam burgemeester Inge Nieuwenhuizen bloemen en felicitaties brengen, zaterdag is er een bescheiden feestje bij de Westerbergen in Echten. ‘We zaten te wachten of het wel door kon gaan, maar hadden de kaarten al verstuurd’, zegt Harry daarover. Dinsdagavond kwam het definitieve groene licht van premier Mark Rutte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen