Treant heropent operatiekamers, ook in Hoogeveen

Treant locatie Bethesda.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen – Treant verleent weer meer planbare zorg. Dat kan omdat het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis terechtkomt daalt. Dat is goed nieuws voor patiënten die wachten op een operatie.

De operatiecapaciteit op de drie ziekenhuislocaties van Treant wordt verder uitgebreid. Zo zijn de vier operatiekamers (OK’s) van ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen sinds vorige week weer volledig in gebruik. Ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal opent vanaf komende week weer twee dagen twee OK’s. Treant hoopt dit aantal, afhankelijk van de ontwikkelingen, verder uit te kunnen breiden. Op het operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen blijft gewerkt worden volgens reguliere bezetting.

De Horst

Het aantal bedden binnen Treant dat is ingericht voor coronazorg is de afgelopen weken stapsgewijs gedaald. Op dit moment heeft ziekenhuislocatie Scheper in Emmen op de Intensive Care zes bedden voor coronapatiënten en tien verpleegbedden. De coronaverpleegafdeling van woonzorgcentrum De Horst in Emmen telt nog twintig bedden.

Het is afwachten wat de gevolgen van de omikronvariant zullen zijn. Er wordt rekening gehouden met een toename in de ziekenhuisopnames van coronapatiënten. Zo lang dat uitblijft, helpt Treant zoveel mogelijk patiënten die wachten op een operatie.

Bron: Treant. Foto: Redactie.

Reacties

Cookieinstellingen