Drentse automobilisten hebben kleinere kans op autoschade

Autoschade.
Autoschade.
Foto: Pixabay

Zuidwolde – Automobilisten hebben een kleiner risico op schade in de provincie Drenthe, zo blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is hier ruim 10% kleiner dan elders in Nederland. De gemeente Westerveld is de veiligste van Drenthe, wat kans op autoschade betreft.

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

In Drenthe hebben automobilisten 10,2% minder kans op autoschade dan elders in het land. De provincie is hiermee de op-twee-na meest veilige van Nederland. Alleen in Zeeland (-23,3%) en in Groningen (-21,6%) hebben autobezitters minder kans op schade aan hun auto.

Westerveld meest veilige gemeente

Naast Westerveld blijkt ook Borger-Odoorn relatief veilig voor automobilisten. In deze gemeente is de kans op schade aan je auto 39,1% kleiner dan het landelijk gemiddelde. De Drentse top 5 gemeenten met de minste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door:

  1. Westerveld (-40,7%)
  2. Borger-Odoorn (-39,1%)
  3. Aa en Hunze (-33,8%)
  4. Meppel (-27,5%)
  5. De Wolden (-26,1%)

De gemeente Assen komt juist als minst veilige gemeente uit de bus, aldus de Auto Risicometer. Dit is de enige gemeente in Drenthe waar de kans op autoschade juist groter is dan gemiddeld. In Assen lopen automobilisten 8,3% meer risico op onder andere auto-inbraken, -diefstallen en -vandalisme.

Meer informatie over het risico op autoschade in jouw gemeente vind je op: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autorisicometer

Foto: Pixabay

Reacties

Cookieinstellingen