Video: Oliebol4U uit Ruinerwold staat in de spotlights

Ruinerwold/Meppel – Het zijn drukke tijden voor de oliebollenbakkers van Oliebol4U uit Ruinerwold. Op drie locaties zijn de ‘zelfgeknipte’ oliebollen te verkrijgen, waaronder in Meppel bij winkelcentrum Oosterboer en bij de Welkoop en Gamma. De bakkers stonden maandag zelfs groot op de voorpagina van de Meppeler Courant, dat zal niet voor niets zijn.

Nieck Westenbrink veegt het zweet van zijn voorhoofd als we even op bezoek komen in de Oosterboer om een kort filmpje te maken. “Het is echt hartstikke druk, maar daar doen we het voor.” De familie Westenbrink is al meer dan tien jaar druk met hun oliebollenbakkerij en zeker niet alleen in de laatste weken van het jaar. “Wij bakken het hele jaar door en de oliebollen worden zelfs door het hele land bezorgd. Dus wie even geen zin heeft om zelf te bakken, kan altijd een bestelling  bij ons doen”, prijst Nieck aan.

In de voetsporen van

Hij is in de voetsporen getreden van vader Nico, die vanuit het bedrijfspand aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold op vele vlakken actief is. Ook daar worden volop oliebollen gebakken, terwijl er eveneens mooie cadeaus te koop zijn. Ze zijn daar overigens ook alweer bezig met een nieuw project: de realisatie van recreatieve appartementen in een oude mestsilo.

Terug naar de oliebollen, want dat is al jaren een knaller. “Natuurlijk hebben we de oliebollen met krenten en rozijnen, plus naturel, maar de kaneelbollen doen het ook goed. Verder hebben we grootmoeders appelflappen en appelbeignets”, somt Nieck op. In de vitrine lachen ook de bollen met chocoladeglazuur naar de klanten. “En nieuw zijn de oliebollen die gevuld zijn met heerlijke room”, wijst Nieck.

Nieck Westenbrink (Foto Artizzl Media / Peter Nefkens)

Grote toeloop

Dat Oliebol4U de klant kan bekoren, blijkt niet alleen uit de grote toeloop bij de drie kramen in Ruinerwold en Meppel, maar ook uit het grote aantal bestellingen het hele jaar door. “En voor oudejaarsdag komen de aanvragen ook alweer door, wij bezorgen tot op oudejaarsavond binnen een straal van 15 kilometer rond Ruinerwold. Lekker en makkelijk.”

Info: www.Oliebol4U.nl, telefoon 06-18 58 30 76.

Directe link naar het bestelformulier: https://www.oliebol4u.nl/12/bestellen.html

 

Reacties

Cookieinstellingen