Bekijk de warme en mistige ontvangst van de nieuwe burgemeester De Wolden

Zuidwolde – Inge Nieuwenhuizen is nu ook officieel burgemeester van de gemeente De Wolden. Ze werd vanmiddag binnengehaald bij chateau-restaurant De Havixhorst op de rand van de gemeenten Meppel en De Wolden. Ruim een uur later kreeg ze in de raadszaal van het gemeentehuis de ambtsketen omgehangen.

Nieuwenhuizen is de opvolgster van Roger de Groot, die naar de gemeente Noordoostpolder vertrok. Ze was wethouder in de gemeente Reeuwijk-Bodegraven, maar zei vanmiddag in haar maiden-speech heel bewust voor de gemeente De Wolden te hebben gekozen. ‘Ik heb de gejaagdheid van de randstad ingeruild voor de dynamiek van De Wolden.’

Carbidschieten

Inge Nieuwenhuizen werd met haar man Rob Joosten door de gemeentelijke ‘feestcommissie’ verwelkomd bij de Havixhorst, waarna ze in een brandweerwagen van de brandweer Zuidwolde richting gemeentehuis werd gereden. Onderweg werd her een der gestopt, zoals bij de molen in de Wijk en even voorbij De Stapel, waar de Ruinerwolder familie Gol het carbidschieten presenteerde. Vanaf de Havixhorst tot aan het gemeentehuis stonden bovendien leden van de midwinterhoornblazers De Ekelbloazers uit Zuidwolde en de Riestebloazers uit De Wijk klaar om de boodschap verder te brengen dat de nieuwe burgemeester in aantocht was.

Tijdens de bijzondere raadsvergadering kwamen mooie worden van achtereenvolgens Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, loco-burgemeester en wethouder Gerie Hempen, senior-raadslid Jaap Wiechers en  burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen. Inge Nieuwenhuizen had het laatste woord, waarin ze aangaf dicht bij de inwoners te willen staan.

Lees ook Inge Nieuwenhuizen wordt nieuwe burgemeester van De Wolden

Reacties

Cookieinstellingen