Hunebeddenweg in het Holtingerveld wordt versmald

De brede asfaltweg tussen de hunebedden in het Holtingerveld is ooit aangelegd toen Defensie de Hunebeddenweg gebruikte als aanrijroute naar het oefengebied.
De brede asfaltweg tussen de hunebedden in het Holtingerveld is ooit aangelegd toen Defensie de Hunebeddenweg gebruikte als aanrijroute naar het oefengebied.
Foto:

Havelte – De Hunebeddenweg in het Holtingerveld wordt aangepast. De asfaltstrook wordt versmald en de weg wordt aangevuld met zand. De werkzaamheden beginnen 15 december en duren ongeveer een week.

De aannemer start 15 december met het weghalen van een groot deel van het asfalt. Er blijft een strook van 2,5 meter asfalt liggen die gaat fungeren als fietspad. Het fietspad zal in het nieuwe jaar voorzien worden van een zandkleurige slijtlaag om het zo beter in te passen in het landschap.

De brede asfaltweg tussen de hunebedden in het Holtingerveld is ooit aangelegd toen Defensie de Hunebeddenweg gebruikte als aanrijroute naar het oefengebied in het Natura-2000 deel van het oefengebied. Nu wordt dat deel nauwelijks meer door voertuigen gebruikt. De Hunebeddenweg is inmiddels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De weg doet nu alleen nog dienst als toegangsweg naar het Hunehuis, een natuurvriendenhuis van het NIVON, en als fietspad. Na het Hunehuis gaat de weg over in een zandweg.

Het Holtingerveld is een gevarieerd bos- en natuurgebied met tal van archeologische en cultuurhistorische waarden. De aanpassing aan de Hunebeddenweg moet zorgen voor een betere inpassing in het landschap. Ook moeten de bijzondere waarden van dit gebied met de vernieuwde weg beter tot hun recht komen.

Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers van het Hunehuis, in overleg met de aannemer, de weg gebruiken.

De Hunebeddenweg wordt versmald.

Reacties

Cookieinstellingen