Buurtbewoners geven viaduct Drogteropslagen een naam: De Tippe

Onthulling van de naam.
Onthulling van de naam.
Foto: Provincie Overijssel

Drogteropslagen – Wethouder Mulder van de gemeente De Wolden heeft vanmiddag de naam van het viaduct in Drogteropslagen onthuld. Na een zorgvuldige selectie van de inzendingen heeft het publiek de naam ‘De Tippe’ gekozen. Het viaduct bij Drogteropslagen is dit jaar gebouwd in het kader van het provinciale project de Vechtdal Verbinding.

De N377 gaat nu in de hoogte, zodat lokaal verkeer onderlangs en ongehinderd de N377 kan kruisen. Het viaduct is sinds het najaar in gebruik.

Daar is de naam.

De naam ‘De Tippe’ is ingezonden door de heer Remmert Kikkert. De Tippe is een buurtschap in de gemeente De Wolden, ten zuiden van Drogteropslagen en aan de noordkant van de N377. Feitelijk betekent ‘De Tippe’ in spreektaal ‘de punt’. Voor de heer Kikkert was dit dan ook een logische naam voor het viaduct. Tijdens een publieksactie werd enthousiast gestemd op de zes opties. ‘De Tippe’ kreeg veruit de meeste stemmen.

Vechtdal Verbinding

De werkzaamheden bij Drogteropslagen zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding. Dagelijks rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk. Hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Om het verkeer ook op de lange termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft provincie Overijssel besloten deze wegen aan te passen. Dat doen we vanaf begin 2020 tot het einde van 2023.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen