Tonprater én een kritische volger van gemeente op CDA-kandidatenlijst

Koop Drost.
Koop Drost.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Dat Karin Brouwer uit Zuidwolde de lijst voor het CDA aanvoert voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar, dat was al bekend. Dat Tamara de Boer-Overbeek uit Ruinerwold op de tweede plaats staat, is nieuw, maar dat Koop Drost uit Zuidwolde op de verkiesbare derde stek staat, is voor velen best een verrassing.

Drost is een bekende inwoner van De Wolden en de huidige Zuidwoldiger van het Jaar. Hij heeft sinds ruim een jaar ook zijn eigen onderneming in zonnepanelen, maar is tot ver onder de grote rivieren bekend als tonprater. Als Koop Sloop weet hij menig gezelschap van welke vereniging dan ook te boeien, hij stond met Jan Michiel Bakker en Cisca den Uijl ook aan de wieg van de Ouderjaarsconference over Zuidwolde en krijgt met zijn bijdragen op Facebook menige vriend aan het lachen. In een persbericht noemt het CDA Drost een maatschappelijk betrokken inwoner en initiatiefnemer van vele activiteiten in het dorp.

Kritische volger

Ook op de vierde plaats staat een bekende nieuwe naam, namelijk die van Trijnie de Boer-Pekel uit Ruinerwold. Zij is geboren en getogen aan Dijkhuizen in Ruinerwold en doet veel vrijwilligerswerk, zit in de muziek, is mantelzorger en heeft veel bestuurlijke ervaring. Ze staat echter ook bekend als een kritische volger van de gemeente De Wolden. Dat was al zo bij de totstandkoming van het Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde, het is nog steeds zo bij het hele traject rond het nieuwe appartementencomplex Blijdenstede aan Dijkhuizen in haar eigen dorp. Ze is met haar man Kees en een groot aantal inwoners fel gekant tegen de bouw van het bombastische complex. Appartementen prima, maar dan wel wat minder pompeus en zeker geen 16 meter hoog.

Een verbinder

De nummer 2 Tamara de Boer-Overbeek uit Ruinerwold. Zij omschrijft zichzelf als gedreven en een verbinder met oog voor inhoud en proces. Tamara groeide op in Meppel en woont sinds begin dit jaar in Ruinerwold. Miranda Wesselink uit Ruinerwold is een kandidaat met de nodige politieke bestuurservaring en staat op plaats 5. Op 6 staat Nick van den Pol: hij is 26 jaar en daarmee de jongste kandidaat. Nick is agrarisch ondernemer en samen met zijn vriendin is hij gestart met Het Ambacht in Ruinerwold: een verswinkel, brasserie en dagbesteding. Op 10 staat Iris Bouwers, samen met haar ouders runt zij een gemengd landbouwbedrijf. Iris is een jonge talentvolle kandidaat met contacten in Brussel.

Bart van Dekken en Eline Vedder, de CDA Statenleden uit De Wolden, zijn lijstduwer en staan op plaats 19 en 20. De huidige raadsleden Jeene Keizer uit Ruinerwold en Tjalling de Wit uit Ruinen staan op de onverkiesbare plaatsen 16 en 18. Tenzij ze heel veel voorkeurstemmen krijgen, keren ze niet terug in de gemeenteraad.

 

Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 14/15/16 maart 2022

 

Nr Naam Woonplaats
1 Karin Brouwer Zuidwolde
2 Tamara de Boer-Overbeek Ruinerwold
3 Koop Drost Zuidwolde
4 Trijnie de Boer-Pekel Ruinerwold
5 Miranda Wesselink Ruinerwold
6 Nick van den Pol Ruinerwold
7 Hilko Bakker Eursinge
8 Jan Michiel Bakker Alteveer
9 Johan Jonkman Alteveer
10 Iris Bouwers Zuidwolde
11 Frens Waninge Koekange
12 Wout Pool Ruinerwold
13 Jelle Wagenaar Ruinerwold
14 Bertus Dekker Ruinen
15 Herman Boschman Zuidwolde
16 Tjalling de Wit Ruinen
17 Wim Laarman Ruinen
18 Jeene Keizer Ruinerwold
19 Bart van Dekken Zuidwolde
20 Eline Vedder Ruinerwold

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen