Officiële opening van nieuw fietspad Gedempte Hoofddiep

Fietspad geopend.
Fietspad geopend.
Foto: Gemeente de Wolden

Kerkenveld – Al jaren was het de wens van omwonenden en Plaatselijk Belang in Kerkenveld: een vrijliggend fietspad aan de gedempte Hoofddiep. Vrijdag was het zover, het nieuwe fietspad langs de Gedempte Hoofddiep is geopend.

Wethouder Hilda Mulder opende het pad samen met Jan Zomer en Marcel Lip van Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkeveld, Bart de Weerd van VOS Ruinerwold en Hovenier Martijn Buld, als officiële handeling is een boom geplant.

In totaal worden er komende week 69 nieuwe bomen langs de route geplant, dit is afgesproken bij de aanleg van het fietspad. „Er is weer zo’n twee kilometer veilig fietspad bijgekomen in De Wolden. Er is voor schoolgaande kinderen en andere fietsers nu een vrijliggende fietsverbinding om veilig op pad te gaan. Ik hoop dat alle aanwonenden en gebruikers van het fietspad, de komende jaren veel plezier zullen beleven aan het fietspad.”

Fietsplan De Wolden

Een goed fietsnetwerk is belangrijk om veilig te kunnen fietsen. Daarom heeft De Wolden een fietsplan. Hierin staat aangegeven welke fietspaden De Wolden aan wil leggen en welke prioriteit dit heeft. Inmiddels is er in de afgelopen jaren (sinds 2008) 33 kilometer aan fietspaden aangelegd. De Gedempte Hoofddiep is één van de laatste fietspaden die geprioriteerd was. Er is hard gewerkt aan een nieuwe fietsnota. Deze fietsnota wordt binnenkort in de raad wordt voorgelegd om ook voor komende jaren de prioriteiten voor de aanleg van nieuwe fietspaden te bepalen.

Foto: gemeente De Wolden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen