Burgemeester Vlietstra: ‘fijn dat iedereen verantwoordelijkheid neemt’

Bijeenkomst in Ruinen.
Bijeenkomst in Ruinen.
Foto: Eigen foto

Ruinen – Het coronatoegangsbewijs, het was voor iedereen even wennen. Ook voor ondernemers van horeca, sportkantine en buurthuizen die het moeten controleren. Burgemeester Janny Vlietstra constateert dat inmiddels blijkt dat bijna alle horecaondernemers en beheerders van sport- en buurthuizen in de gemeente De Wolden de verantwoordelijkheid nemen en hun best doet om het te controleren.

„Dat is fijn. Uiteindelijk krijgen we alleen samen het virus onder controle. Gasten en bezoekers werken goed mee en maken het de ondernemers niet nog moeilijker.”

Bijdrage van gemeente

Ondernemers konden via de gemeente in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten van de controle. Voor gemeente De Wolden is totaal 50.000 euro beschikbaar gesteld. In totaal 14 horecaondernemers, 8 sportverenigingen en 7 dorpshuizen maakten daar gebruik van. Zij krijgen de bijdrage binnenkort op hun rekening gestort. Het is een tegemoetkoming van de Rijksoverheid voor de kosten van de mensen die zij extra in moeten schakelen voor de controle.

 

Foto: In de Marse in Ruinen merkte wethouder Egbert van Dijk, bij de ondertekening van het sportakkoord Ruinen, dat het prima voor elkaar was met het scannen van het coronatoegangsbewijs en de 1,5 meter afstand.

Dossier: Corona nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen