Inloopavond voor belangstellenden bij Het Ambacht in Ruinerwold

Nick en Rosa in het nieuwe zaak.
Nick en Rosa in het nieuwe zaak.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Twee jonge ondernemers uit Ruinerwold beginnen op Dijkhuizen met Het Ambacht. Het is een verswinkel, brasserie en dagbesteding in één, een droom die uitkomt voor Rosa van Vliet en Nick van den Pol.

Er wordt nu de laatste hand gelegd aan de ruimte voor de dagbesteding, want op maandag 29 november is er een inloopavond voor mensen die interesse hebben in dagbesteding of vrijwilligerswerk. Het is met nadruk geen open huis, in het voorjaar van 2022 komt er nog een openingsfeestje met wat activiteiten. „Met die inloopavond willen we ook de drempel weghalen die veel mensen ervaren”, denkt Rosa. De inloop is van 17.00 tot 20.00 uur aan Dijkhuizen 42.

Verstandelijke beperking

Rosa gaat zich vooral bezighouden met dagbesteding, waarbij gemikt wordt op een brede groep: jonge en oudere mensen met een verstandelijke beperking, kwetsbare ouderen (lichtdement of eenzaam) en personen met een lichamelijke hulpvraag.

Het voormalige warenhuis van Visscher, annex fietsenwinkel aan Dijkhuizen, wordt grondig verbouwd en er worden zelfs een timmerwerkplaats en bierbrouwerij gerealiseerd. Op 1 december komen de eerste gasten voor de dagbesteding, van jong tot oud, maar de winkel zelf gaat niet eerder dan eind januari open.

Info: http://www.facebook.com/HetAmbachtRuinerwold/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen