Fotoserie: Sinterklaas is warm onthaald in Zuidwolde en Veeningen

Veeningen/Zuidwolde – Sinterklaas is met zijn Pieten aangekomen in Veeningen, Linde en Zuidwolde. De Goedheiligman maakte met een grote huifkar een rondrit door een deel van de oude gemeente Zuidwolde en werd warm onthaald door gelukkige kinderen met hun ouders en/of grootouders.

Veeningen was de eerste pleisterplaats, waar in Het Groene Hart tientallen kinderen in afwachting waren van de grote kindervriend. Met vijf roetveegpieten, mevrouw Marjan en meneer Henk namens de Ondernemersvereniging Zuidwolde, maakte Sinterklaas er een gezellige sessie van met veel liedjes en dansjes. Voordat de Sint vertrok, konden de kinderen bij hem langs voor een ‘boks’ en een zakje pepernoten. Gestrooid werd er dus niet vanwege corona, bovendien was dit een veel duurzamere optie omdat er nu geen snoep op de grond verloren ging.

Sinterklaasmuziek

Na Veeningen zette de huifkar koers richting Zuidwolde, waar zich bij de Meule van Wassens een grote schare kinderen en ouders had verzameld. Hoog op de molen verzorgde een delegatie van muziekvereniging Woudklank de sinterklaasmuziek en Sinterklaas werd welkom geheten door de één van de molenaars. Na Zuidwolde stond aan het begin van de middag Linde op de haltelijst, waarna de afsluiting plaatsvindt bij de muziekkoepel in Zuidwolde.

Het was de eerste keer dat Sinterklaas in Tour ging vanuit Zuidwolde door de buitendorpen en dat werd zeer gewaardeerd in Veeningen en Linde.

In Alteveer had de Sinterklaascommissie een intocht geregeld, nadat eerder deze week de kinderen de dupe dreigden te worden, omdat het erop leek dat de intocht daar niet doorging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen