Piet en Henny Dolfsma vierden diamanten feestje

Piet en Henny met burgemeester Janny Vlietstra.
Piet en Henny met burgemeester Janny Vlietstra.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Voor Piet Dolfsma en Henny Dolfsma-Spin was het dinsdag al duidelijk dat hun diamanten huwelijksfeest niet zomaar voorbij zou gaan. Er werd bij hun voordeur al hard gewerkt aan een speciale boog met ballonnen en andere versieringen.

Piet is 84 jaar en nog steeds bijzonder actief: met de tuin, zijn pony’s en met klussen voor buurtbewoners. Maar hij is ook mantelzorger voor zijn vier jaar jongere vrouw Henny, die in haar leven nogal wat met gezondheidsproblemen te kampen heeft gehad. Piet staat altijd voor haar klaar. Het stel leerde elkaar kennen tijdens een dansavond in Ruinerwold, woonde in vele plaatsen in de regio en streek in 2017 neer in hun woning aan de De Vos van Steenwijkstraat in Ruinerwold. Ze hebben een zoon en een dochter, die kregen op hun beurt ook allebei een zoon en een dochter en er is inmiddels ook een achterkleinkind geboren.

Het echtpaar maakte veel mee in het leven, met als dieptepunt de brand die hun woning aan de Schotsweg bij IJhorst compleet in de as legde. Al hun bezittingen, inclusief alle foto’s, gingen daarbij verloren. Desondanks bleven ze positief in het leven staan en vieren ze met opgeheven hoofd hun 60-jarig huwelijksfeest. Komend weekend in Het Vergulde Ros in Halfweg, want aan die locatie bewaren ze ook mooie herinneringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen