Koekange heeft sinds maandag een melktapautomaat

Klaas en Christina Tijmens bij hun melktap.
Klaas en Christina Tijmens bij hun melktap.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Koekange – Het dorp Koekange heeft sinds maandag een melktap. Aan de Eggeweg 34 heeft de familie Tijmens hun melkveebedrijf uitgebreid met een winkeltje in vlees en zuivel onder de naam De Oorsprong uut Drenthe.

Er is verse rauwe melk van de eigen koeien te verkrijgen, alle soorten rundvlees uit het eigen bedrijf en andere zuivel, die wordt betrokken van melkveehouder Koops uit Benneveld. Het gaat dan om kefir yoghurt en vla in smaken als aardbei, framboos, karamel en chocolade.

Een succes maken

„Als het allemaal een beetje loopt, sluiten we niet uit dat wij volgend jaar ook yoghurt en vla gaan maken”, zegt Christina Tijmens enthousiast. Samen met Klaas en, als het nodig is, de drie kinderen, willen ze van hun nieuwe onderneming een succes maken. Als alles volgens plan verloopt, is de melkveehouder uit Koekange volgende jaar zomer volledig biologisch, een bewuste keuze.

Klanten kunnen een fles met een liter melk vullen en betalen via een speciale betaal-app, na scannen van ene QR-code, maar ook gewoon een euro of 20 vent (voor een beker melk) in de automaat werpen. Bang dat er misbruik van het nieuwe winkeltje wordt gemaakt, zijn ze niet. Vertrouwen is volgens de familie een groot goed in Drenthe. „Er is sowieso cameratoezicht”, zegt Christina erbij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen