Gemeente De Wolden gaat strenger controleren op gebruik QR-code in horeca

Strengere controle door gemeente.
Strengere controle door gemeente.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De gemeenten De Wolden en Hoogeveen gaan strenger controleren op het gebruik van het Corona Toegangs Bewijs in de plaatselijke horeca. De tijd van waarschuwen is voorbij, zo zegt Eduard Annen, die namens de SWO De Wolden-Hoogeveen belast is met de handhaving.

„De tijd van waarschuwen is voorbij, onze controleurs gaan vanaf maandag actief op pad”, laat Eduard Annen weten. Alle horecabedrijven sportkantines en dorpshuizen krijgen de mogelijkheid om subsidie van de gemeente te ontvangen als tegemoetkoming in de kosten van de deurcontroles. Het gaat om 180 euro per bedrijf per week, een systeem dat de gemeente Meppel ook hanteert. De Wolden heeft in totaal 50.000 euro vanuit Den Haag beschikbaar.

T-shirt erbij

Behalve een bedrag van 180 euro per week, krijgen de deelnemende bedrijven ook een t-shirt voor de controleur met opschrift CTB, zodat deze duidelijk als zodanig herkenbaar is. „Het geld moet ook echt gebruikt worden voor de controles aan de deur, dat gaan wij ook controleren”, laat Annen weten. Het is bij de gemeente De Wolden bekend dat er bedrijven zijn die wat makkelijk omgaan met het toelaten van klanten die geen geldige QR-code kunnen tonen. Vanaf maandag is de coulance voorbij.

Dossier: Corona nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen