Jubilarissen Bijenhoudersvereniging Ruinen en Omstreken gehuldigd

De jubilarissen.
De jubilarissen.
Foto: Roel Broekman

Ruinen – Op de algemene jaarvergadering van de Bijenhouders vereniging Ruinen en Omstreken vrijdagavond, zijn zes leden gehuldigd omdat zij  jarenlang trouw aan de afdeling Ruinen van de NBV zijn geweest. Ze waren 25, 40 en 50 jaar lid van de afdeling Ruinen.

De heren Albert de Boer uit Ruinen, Jan Elslo uit Wijster, Gerard Vos uit Noordscheschut, Koop Kreulen uit Ruinen, Bertus Mos uit Ruinen en Sake Gerrits uit Anholt, hebben een hele rijke imkerervaring, belangrijk voor de vereniging en nog meer voor de jonge startende imkers. Allen zijn ze hierin erg actief, een aantal in de commissie voorlichting van de vereniging die te vinden is  op allerlei buitenactiviteiten in de regio, weer anderen zijn actief met het onderhouden van de website of met de jaarlijks verschijnende infogids. Bovenal hebben ze gemeen dat het druk bezette mensen zijn, natuurliefhebbers en bezeten imkers.

Onderscheidingen

Ze werden toegesproken door Marleen Boerjan, secretaris van de landelijke NBV uit Ede, die namens het bestuur van de NBV lovende woorden tot hen sprak en hen de onderscheidingen op spelde, waarna ze door het bestuur van de afdeling Ruinen in de bloemetjes werden gezet. Het bleef na afloop hiervan nog lang gezellig.

Op de foto van links naar rechts: Albert de Boer,  Jan Elslo, Gerard Vos, Koop Kreulen, Bertus Mos en Sake Gerrits.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen