Veeningen krijgt prestigieus CSI voor jonge ruiters toegewezen

Het EK Young Riders was in 2019 een groot succes.
Het EK Young Riders was in 2019 een groot succes.
Foto: Artizzl media

Veeningen – De concoursorganisatie CH de Wolden krijgt er een internationaal evenement bij. In juni van het komende jaar wordt het CSI voor Children, Young Riders & Juniors gehouden op het terrein van oud-springruiter Jan Broek in Veeningen.

Kort geleden heeft het bestuur van CH de Wolden een bid uitgebracht op het evenement en dat is aan de organisatie in Veeningen gegund door de internationale paardensport federatie FEI en de landelijke bond KNHS. De bedoeling is dat het CHIO voor de jeugd van 1 tot en met 5 juni 2022 plaats heeft.

Het is een logische vervolgstap na het succesvol verlopen Europese kampioenschap voor kinderen, jonge ruiters en junioren, zoals CH de Wolden dat eenmalig in juli 2019 organiseerde.

Toekomstige topruiters

De wens om meer concoursen van niveau te organiseren is al enige tijd bij het bestuur aanwezig en onlangs deed de mogelijkheid zich voor in te schrijven op het bid voor het CSI voor Children, Young Riders & Juniors, de lichting toekomstige topruiters.

CH de Wolden-voorzitter Michel Broek is ingenomen met de toekenning.  „Het is voor ons weer een mooie gelegenheid om op internationaal niveau te organiseren. We hebben inmiddels de kennis in huis en ook onze fraaie accommodatie leent zich er prima voor. Daarnaast hebben we na afloop van het EK voor de jeugd van alle kanten complimenten gekregen. Reden om op de in 2019 ingeslagen weg verder te gaan.”

Het CSI voor de jeugd wordt voorafgegaan door een internationaal tweesterren concours, dat geprogrammeerd is van 25 tot en met 28 mei.

Het CSI voor de jeugd wordt georganiseerd naast het reguliere Concours Hippique De Wolden, dat inmiddels al vijftien edities achter de rug heeft. In 2020 en 2021 kon dat concours geen doorgang vinden vanwege corona. Voor 2022 staat het concours gepland van 14 tot en met 17 juli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen