De Wijk: inbrekersgereedschap en GHB

Foto: timsamoff Foter CC BY-ND

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 26-jarige inwoner van Wolvega en een 29-jarige man van Noordwolde aangehouden omdat ze in het bezit waren van inbrekersgereedschap.

Het duo zat in een auto die geparkeerd stond op de Hessenweg. Gezien het tijdstip reden voor de agenten om de twee te controleren.

kylemac  Foter CC BY

In de auto van de mannen vonden agenten inbrekersgereedschap, zaklampen en een bivakmuts. De 29-jarige man uit Noordwolde droeg een hoofdlamp. De agenten hadden dan ook het sterke vermoeden dat de twee op inbrekerspad waren. De inzittenden van de auto werden dan ook aangehouden. In het voertuig vonden agenten ook nog enkele flesjes met daarin vermoedelijk GHB. Van de 26-jarige automobilist werd een bloedproef afgenomen. Op deze manier kan worden vastgesteld of hij ook onder invloed van drugs heeft gereden. Aan het begin van de ochtend mochten de twee het politiebureau weer verlaten met een bekeuring op zak voor het voorhanden hebben van inbrekersgereedschap. Daarnaast kreeg de bestuurder een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren.

 

Bron: politie.nl

Reacties