Ouderendag De Wolden van zaterdag is afgelast

Uitleg tijdens de Ouderendag.
Uitleg tijdens de Ouderendag.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Tot teleurstelling van de organisatie is de Ouderendag De Wolden, die zaterdagmiddag in dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold zou worden gehouden, afgelast. Er hebben zich veel te weinig mensen aangemeld.

De dag vindt nu alleen via de StreekTV van MijnDNO  plaats vanuit de studio in Zuidwolde. Volgens Jannie Schuring van Welzijn De Wolden speelt corona een grote rol bij het geringe aantal aanmeldingen. „Met name oudere mensen hebben toch nog wel wat angst om ergens naartoe te gaan”, constateert ze. Riëtte Leffers (Treant) voegt daaraan toe dat veel ouderen geen idee hebben wat een coronapaspoort is, laat staan een QR-code. „Dat weet hun familie misschien wel, maar het is een groot probleem bij de ouderen.”

De organisatie is jaarlijks in handen van Treant, Welzijn De Wolden, Noorderboog, ZZWD en de ouderenbonden. Er zouden in Ruinerwold artiesten optreden, terwijl ook Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma had toegezegd te zullen komen. Er was plek voor tweehonderd bezoekers, er meldden zich slechts 24 aan.

De televisie-uitzending is van 14.00 tot 16.00 uur te volgen via DNO StreekTV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen