Koekange heeft primeur van eerste deel-sportakkoord

Koekange is zeer sportminded, zoals met walking korfball.
Koekange is zeer sportminded, zoals met walking korfball.
Foto: Eigen foto

Koekange – Het eerste deelakkoord van het Sportakkoord De Wolden is maandag ondertekend in Koekange. Het Woldense sportakkoord is een akkoord tussen alle partners en partijen van de Woldense Sportgemeenschap. Het akkoord beschrijft de uitdagingen en ambities waar alle partijen zich voor inzetten. Met als doel om onze gemeente en de inwoners gezond te houden, zowel lichamelijk als geestelijk.

De ambities van Koekange zijn onder andere de jeugd vroeg kennis te laten maken met sport in het dorp, dat iedereen moet kunnen sporten, dat de sportverenigingen vitaal en toekomstbestendig zijn en dat er een gezonde en positieve omgeving is om in te sporten en bewegen.

Uitdagingen

Sport en bewegen brengt veel plezier met zich mee, is leuk om te doen en kan daarnaast ook bijdragen aan tal van uitdagingen in de samenleving. Denk hierbij aan gezelligheid, ontspanning, saamhorigheid, gezondheid, een gezonde ontwikkeling, ergens bij horen en het tegengaan van eenzaamheid. Tegelijkertijd hebben verschillende sportaanbieders in De Wolden het moeilijk. Uitdagingen zijn er zoals het vinden van voldoende vrijwilligers, maar ook op technisch en financieel vlak liggen er uitdagingen.

Daarom heeft De Wolden de uitdaging opgepakt voor een lokaal sportakkoord, met vijf deelakkoorden. In gesprek met organisaties en verenigingen, ondernemers, gemeente, vrijwilligers, professionals en inwoners, zijn de lokale ambities uit Koekange beschreven in dit deelakkoord van het Woldens Sportakkoord. „Omdat we geloven in de kracht van samen werken aan sport en bewegen in onze dorpen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen