Laserguncontrole in Dorpsstraat de Wijk zonder gevolgen

Snelheidscontrole de Wijk.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland hielden donderdagmorgen een snelheidscontrole op vijftig verschillende plekken in de regio, waaronder op de Dorpsstraat in De Wijk. Wie te hard reed, had deze keer had je geluk. Deze actie is een zogenaamde bewustwordingsactie van de gereden snelheid en zal er geen brief van het CJIB in de bus vallen.

De vrijwilligers zullen aankomende periode op meerdere plekken in Drenthe deze actie houden. Dit zal vooral op plekken zijn waar vaak te hard wordt gereden in de 30 kilometer zone op schoolroutes. De VVN-vrijwilligers gebruikten laserguns om de snelheid van het verkeer te checken. Met bordjes met daarop de tekst ‘Dank u’ en ‘Te hard’ werden de automobilisten geïnformeerd over hun snelheid.

Uitschieters

Overigens viel de gereden snelheid donderdagmorgen mee. Wel waren er uitschieters naar 50+ kilometer per uur. De Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland die alles noteerden waren na afloop tevreden over het verkeersgedrag. Of de snelheidscontrole een echte representatieve graadmeter is, werd door een aantal overige verkeersdeelnemers die passeerden in twijfel getrokken. Op de Dorpsstraat wordt nog wel eens te hard gereden zo is algemeen bekend, en van de duidelijke aanwezige ‘gele hesjes met lasergun’ ging op voorhand al een preventieve werking uit. Toeval of niet, maar op deze zonnige donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur was het ook nog eens opvallende rustig qua verkeersdrukte op de Dorpsstraat.

Reacties