Benefietconcert brengt € 1.500 op voor vrouwen in Afghanistan

Volle kerk in IJhorst.
Volle kerk in IJhorst.
Foto:

IJhorst – Een bedrag van 1500 euro, dat was de opbrengst van het benefietconcert voor vrouwen in Afghanistan, dat zaterdag in een volle kerk (60 bezoekers met 1,5 m afstand) in IJhorst plaatsvond.  Alle aanwezigen betuigden solidariteit met de vrouwen in Afghanistan door het bijwonen van een benefietconcert. Lullabies en nachtmerries heette het programma dat sopraan Sinje Kiel met veel gevoel ten gehore bracht, soepel en virtuoos begeleid door David van Ooijen op luit en gitaar.

Sinje en David.

Wie kent ze niet, wiegeliederen, waarin wij onze kinderen het beste wensen en het ergste vrezen, was de gedachte. Overal ter wereld worden ze gezongen en ten allen tijde. Liefdevol klonk het van suja suja, ninna nonna, schalks werden er mooie vrouwen beloofd aan het jongetje (later als je groot bent en nu gaat slapen…!), weemoedig klonk het Japanse lied van een kindermeisje met heimwee. Maar ook volwassen aria’s over verlangens in de nacht passeerden de revue. De zangeres zocht in hoge sopraanliggingen en lage tonen de grenzen op van haar vocale bereik en behalve in het Japans werd er gezongen in het Italiaans, Duits, Engels, Turks en Hebreeuws. Met dit optreden dat warm werd ontvangen, rondde het duo een geslaagde concertserie “balkonscenes” af, mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

UN Women

Van het concert in IJhorst gaat de opbrengst in zijn geheel naar UN Women, de vrouwenhulporganisatie van de Verenigde Naties. De zangeres gaf hiermee gehoor aan een oproep van Soroptimistclub De Reestlanden de vrouwen in Afghanistan te steunen in de huidige crisis daar. Er is op deze avond door het publiek € 1.000 bij elkaar gebracht! Donaties op de site van UN Women, de actie die Sinje Kiel heeft opgezet, mogen daarbij nog opgeteld worden: bij het schrijven van dit bericht staat de teller op € 625,-. Het oorspronkelijke doel is daarmee dus al ruimschoots voorbijgestreefd. Als u ons nog wilt helpen het doelbedrag te verdubbelen kunt u ook bijdragen via deze link https://voorunwomennl.kentaa.com/actie/sinje-kiel

Afgeslankte vorm

Overigens is het mogelijk dit programma in afgeslankte vorm nog te beluisteren in november- houd de website van Erato muziekfestival in de gaten! Wie niet zo lang wil wachten kan in ieder geval Sinje Kiel op 12 september weer in actie zien. Dan zal zij bij museumboerderij Karstenhoeve te horen en te zien zijn met een theatrale voorstelling Sick of Love, in en (bij goed weer) om het museum. Met deze keer Elly van Munster op luit. Ook op het programma staat dan een rondleiding op de expositiezolder bij de tentoonstelling In de Lappenmand. Reserveren is noodzakelijk en kan op de website www.karstenhoeve.nl of via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen