Promotieweek Actief na Schooltijd in De Wolden

Hilda Mulder werpt de frisbee.
Hilda Mulder werpt de frisbee.
Foto: Eigen foto

Kerkenveld – Wethouder Hilda Mulder heeft woensdag frisbees uitgedeeld aan de kinderen van kindcentrum De Bosrand in Kerkenveld. Ze wilde zo aandacht vragen voor Actief na Schooltijd.

De website actiefnaschooltijd.nl is dé verzamelplaats voor naschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren binnen gemeente De Wolden. „Het is na een lange tijd, waarin weinig mogelijk was, belangrijk dat kinderen en jongeren weer deel gaan nemen aan activiteiten. Dit is goed voor hun ontwikkeling. Op de website wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden waardoor kinderen kunnen ontdekken wat ze echt leuk vinden”, stelt Mulder vast. Om een indruk te krijgen van de activiteiten die georganiseerd worden, kregen de kinderen een filmpje te zien.

KC-team initiatiefnemer

Het KC-team is initiatiefnemer van de website. Het KC-team bestaat uit jongerenwerkers, sportfunctionarissen, cultuurcoaches en schoolmaatschappelijk werkers. Dit team heeft als doel het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren. Dit gebeurt onder andere door een divers aanbod van sportieve, creatieve en sociale naschoolse activiteiten. Dit draagt bij aan een actieve en gezonde leefstijl en daarnaast biedt het volop mogelijkheden om talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Wedstrijd

De leden van het KC-team zijn op alle andere scholen geweest om de frisbees uit te delen. Met de frisbee kunnen de kinderen meedoen aan een wedstrijd. Maak een filmpje met de meest creatieve manier om de frisbee te gebruiken. Het filmpje mag maximaal 1 minuut duren en moet horizontaal gefilmd zijn. Het moet uiterlijk 1 oktober via Whatsapp verstuurd worden naar 06-11726883 of via WeTransfer naar [email protected]. De winnaar ontvangt een leuke prijs voor de hele klas. Wie geen onderwijs volgt op een basisschool in De Wolden en wel een frisbee wil ontvangen en misschien mee wil doen met de wedstrijd, kan een mail sturen naar [email protected].

Info: http://www.actiefnaschooltijd.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen