Dialoogbijeenkomst over toekomstgerichte landbouw in De Wolden

Dialoogavond met geel en rood.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Koekange – De gemeenteraad van De Wolden houdt donderdagavond 16 september een dialoogbijeenkomst over toekomstgerichte landbouw. De bijeenkomst is een vervolg op de dialoogbijeenkomst van 21 januari. Centraal tijdens de avond staat de vraag hoe De Wolden kan bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen in de landbouw.

Samen met inwoners, agrariërs, ondernemers, verenigingen, betrokkenen en deskundigen wil de gemeenteraad in gesprek over de toekomst van de landbouw in De Wolden. Voor de dialoogavond zijn de volgende sprekers uitgenodigd: Theo Mulder, Bert Dijkstra, Ellis Lugtenberg, Gea Bakker-Smit, Debby van Rotterdam-Los, Dirk Strijker en Rinie Kristiaan. Daarbij worden drie thema’s uitgediept, per thema worden twee sprekers bevraagd door gespreksleider Andries Ophof. Elk gesprek duurt dertig minuten, waarbij ook ruimte is voor vragen en opmerkingen uit het publiek.

Biodiversiteit

De drie thema’s van de avond zijn als volgt: Biodiversiteit: Hoe belangrijk is het om ook in de toekomst een verscheidenheid aan dieren, planten en micro-organismen en ecosystemen te hebben?; Financiering: Wat voor mogelijkheden zijn er voor de financiering van bedrijven en vernieuwende bedrijfsactiviteiten met betrekking tot leningen en garanties en grond pachten in plaats van bezitten? Grondgebruik/ ruimtelijke ordening: Wat zijn de gevolgen van de maatschappelijke ontwikkelingen en regel- en wetgeving voor de landbouw en hoe ziet het landschap in De Wolden er over 30 jaar uit?

De bijeenkomst op donderdag 16 september begint om 20.00 uur aan de Noorderkanaalweg 9 in Koekange, maar dichter bij Rogat. Inloop is vanaf 19.30 uur. Voor de dialoogavond gelden dezelfde coronamaatregelen gelden als in de horeca. Gedurende de avond krijgt iedereen een vaste zitplaats op basis van een stoelindeling. Er is plek voor 100 personen.

Bezoekers zijn verplicht zich vooraf te op te geven via [email protected] en bij aankomst een gezondheidscheck te doen.

Reacties